12 marca w hotelu Arche Częstochowa zawodnicy Włókniarza wspólnie z trenerem Lechem Kędziorą zaprezentują swoje umiejętności kulinarne. Live Cooking odbędzie się po raz drugi, a całkowity dochód z imprezy zostanie przeznaczony tym razem na leczenie Oliviera Dłubały, który walczy z nowotworem złośliwym.
Pierwsze takie wydarzenie częstochowski klub wspólnie z Arche Hotel zorganizował w lutym 2020 roku. Dochód ze sprzedaży biletów oraz fartuchów kuchennych z podpisami gwiazd przekazano wówczas na rehabilitację byłego żużlowca – Kamila Cieślara.
Tym razem Arche Hotel i Włókniarz połączą siły, aby wesprzeć młodego sportowca – Oliviera Dłubałę, który walczy z nowotworem złośliwym. Olivier jest leczony w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Przyjmuje chemię według protokołu oraz dodatkową, bardzo kosztowną chemię celowaną, która nie jest refundowana przez NFZ, ale znacznie zwiększa jego szanse na wyleczenie (więcej informacji tutaj).
Zawodników i trenerowi Włókniarza podczas kulinarnego święta asystować będą: Tomasz Jakubiak, czyli niesamowicie charyzmatyczny kucharz i dziennikarz kulinarny, a także szef kuchni Arche Vita – Mirek Kała wraz ze swoją ekipą. Imprezę poprowadzi z kolei jeden z najpopularniejszych komentatorów żużlowych – Tomasz Dryła.
Częstochowscy żużlowcy przygotują dla gości trzy potrawy. Będzie to też niesamowita okazja do wspólnego spędzenia czasu z ulubionymi zawodnikami: możliwość rozmowy, pamiątkowe zdjęcia, autografy itp.
Bilet będzie zawierał: Live Cooking – żużel od kuchni, powitalny kieliszek wina, 3-daniową kolację serwowaną, pakiet napoi bezalkoholowych: kawa, herbata, woda, niepowtarzalną okazję do zdobycia autografów i pamiątkowych zdjęć.
Cena biletu to 250 zł. Rezerwacja miejsc i zakup biletów: e-mail: rezerwacja@hotelczestochowa.com, telefon: 34 34 74 074 lub tutaj.
Impreza rozpocznie się o godz. 16.
fot. www.wlokniarz.com